Kedves vásárlóink, december 18. 12.00 óráig beérkező rendeléseket tudjuk postázni karácsonyig, utána december 23. 12.00 óráig személyes átvétellel tudjuk átadni a megrendelt terméket.

Karácsony

Szállítás

Kedves vásárlóink, december 18. 12.00 óráig beérkező rendeléseket tudjuk postázni karácsonyig, utána december 23. 12.00 óráig személyes átvétellel tudjuk átadni a megrendelt terméket.

Karácsony

Szállítás

Kosár tartalma

A kosár üres

Ittvasarolhatsz

Gyűrűméret

Hogyan számolom ki a gyűrűméretet?

tovább >>

Vásárlóink írták...

A gyűrű sikeresen megérkezett és gyönyörű!
Nagyon szépen köszönöm a csodálatos munkát!
Üdvözlettel
Zsófi

továbbiak >>


 

A fémjelzés törétnete

Ma, amikor az Union belül szinte sehol sem kötelező a hivatalos fémjel és bármely országban, akár egy kirándulás során is beszerezhetünk egyedi, különleges ékszereket, sokan felteszik a kérdést, hogy vajon van-e szükség ezekre a jelekre. Természetesen van, méghozzá nagy szükség van rá, a vevőknek és nekünk az eladónak is egyaránt, hiszen ezek a jelzések a vásárlónak és az eladónak is védelmet nyújtanak. A vásárló biztos lehet abban, hogy azt kapja a pénzéért, amit venni kívánt, az eladó pedig bizonyíthatja, hogy ténylegesen a nemesfémet árulja, ami webáruházában szerepel, olyan anyagból, amit feltüntetett, nem pedig hamisítványt.

Bővebben...

Gyógyító kövek!

Fantasztikus világ nyílik meg azok számára, akik egy kis időt szánnak a drágakövek, kristályok tanulmányozására. Gyógyító erejük vitathatatlan. Használhatjuk őket ékszerként - medál, fülbevaló, karkötő, nyaklánc - vagy marokkőként, testrészre helyezéssel. Minden kultúrában a kövek gyógyító erejének tudása a természetes gyógyítás szerves része volt. Emberemlékezet óta a nemes ásványokat szerencsehozó, védelmező és gyógyító  kőként használták, ennek legegyszerűbb módja, az ékszerként való viselés volt. A gyógyító köves ékszerek ( akár fülbevaló, medál , nyaklánc, vagy karkötő formájában ) viselésével, az ásványok közvetlenül a bőrrel érintkezve fejtik ki jótékony hatásukat.

Peridot

ekszer-webaruhaz

A peridotot a keresztesek hozták be Európába. Akkoriban többnyire vallási célokra használták. A peridot többnyire olajzöld színű, zsírfényű drágakő. Színe vastartalmától függ, minél sötétebb a kő annál értékesebb. Már a középkorban is úgy tartották, hogy aki peridottal díszített ékszert visel, -akár fülbevalót, medált, vagy láncot - annak segít a barátság megőrzésében, megszabadítja lelkét az irigy gondolatoktól és megelőzi, vagy meggyógyítja a máj betegségeit. A peridot kő gyógyító hatásai közt szerepel az álmatlanság leküzdése, az emésztési problémák helyreállítása. Képes a gondolatok serkentésére, elűzi a dühöt, féltékenységet, megbántottságot és begyógyítja a sebzett lelket. Aki ilyen ékszert visel, annak a perdot kő csökkenti a depresszióját és helyrehozza megromlott kapcsolatait. 

Bővebben...

A Vörös Korall ( Az anyák köve )

ékszer webáruház

A KORALL ősidők óta erős védőkő. A vörös korall például az anyaságot szimbolizálja. Eleink úgy tartották, hogy minden várandós kismamának hordania kell egy vörös korall nyakláncot, fülbevalót, vagy medált, mert a korall ékszer biztosítja a gyermek egészséges fejlődését az anyaméhben, és a szeretet meleg rezgése egész életében megmarad.

 

Bővebben...

Az Ónix

Images5555Az ónix a gyógyító kövek családjába tartozik. Az ónix az emberiség egyik legrégebben használt köve. Az ónix ékszerek erős hatással vannak az agy tevékenységére, javítják a koncentrációt és segítik a gondolkodást.

Kisugárzása igen hideg, ezért fájdalomcsillapító, idegnyugtató, vírusölő és gyulladás-gátló hatású. Általános erősítő hatását az egész szervezetre kiterjeszti :

Bővebben...

5 tipp hogyan tartsd meg a párod!

1, tipp :Flowers 1342484c

A virág a hódításnál és a szerelem megtartásánál is hasznos lehet. Sokan azt mondják, hogy az udvarlásnak ez a régimódi fajtája már kiment a divatból. Épp ellenkezőleg, még csak most lett megint igazán divatos. Egyébként is mutasson nekem valaki egy olyan hölgyet, aki nem örül, ha szerelmétől virágot, ékszert, vagy bármilyen apró figyelmességet kap.

Bővebben...

Ékszer tisztítás !

Neked elég tiszták az ékszereid ?
Most nézz rá kedvenc gyűrűdre, fülbevalódra. Na, mit látsz? Fénytelen ugye? A kövek alatt mi lehet? Szappan, mosogatószer, virágföld? Talán jobb nem is tudni.

Cleaning2

Ha úgy döntesz, hogy a közelgő tavaszi nagytakarításnál nem csak a lakásodat rakod rendbe, hanem szánsz néhány percet ékszereid tisztítására, akkor, jó ha tudsz pár dolgot mielőtt belekezdesz.
Még az ékszerdobozból előkerülő alkalmi ékszereinken is gyakran tapasztaljuk, hogy alig hordtuk őket, mégis elveszítették csillogásukat. 

Bővebben...

Az ezüst ékszerek tisztítása !

Itt a hagyományos módszer kicsit felturbózva, a szódabikarbónában való áztatás, vagy forralás.
Ezzel a tisztítási módszerrel leginkább a szürkeséget tudod eltávolítani az öreg ezüst ékszerekről, evőeszközökről esetleg szivartárcákról.

Ezust Oldat.thumbnail

Tisztítási folyamat

Egy megfelelő nagyságú üvegtálat kibélelünk alufóliával.
Az ezüst tárgyat a tálba helyezzük, rászórjuk a szódabikarbónát és a sót.
Forró vízzel leöntjük, annyival, hogy ellepje a tárgyat.
Amikor az ezüst kellően megtisztult, azaz szép világos lett, kivesszük az oldatból, leöblítjük, puha konyharuhával áttöröljük.

Bővebben...

Mit jelent a ródiumozott ékszer? ( Nem feketedik )

A Ródium egy ezüstfehér színű fém. Az átmeneti fémek sorozatába és a platinafémek családjába tartozik.

Allergiamentes fém. Ezért kedvelik az allergiások a ródiummal bevont ékszereket. A Ródium a nemesfémiparban főleg ezüsttárgyak, ezüst ékszerek felületbevonására, ródiumozására használatos fém.

Az ezüst ékszerek felületén időnként megjelenő elszíneződés nem az ezüst oxidálódási folyamata, hanem ezüstszulfid, amely a városi levegőben egyre gyakrabban megtalálható kénvegyület mely az ezüsttel nedvesség hatására alakul ki.

Bővebben...

Mit jelent a karát szó?

A karát szó a szentjánoskenyérfa termésének görög nevéből ered, aminek magvait az ókorban súlymérésre használták.

1. A karát a drágakövek tömegének és az arany tisztaságának mérésére szolgáló mértékegység.

2. A karát az aranyötvözet finomsági fokának megjelölésére szolgáló mértékegység. A „tiszta arany” 24 karátos.

1. 100%-os tisztaságú arany = 24 karát
2. 91,6%-os tisztaságú arany = 22 karát

Bővebben...

A világ legnagyobb aranyröge

A Vilag Legnagyobb Aranyroge Heim EkszerA Holtermann aranyrög a világ legnagyobb nyers aranyröge, melynek súlya 286 kg. Az ausztráliai aranyláz idején került elő Victoria államban.

Bernhardt Otto Holtermann (1835-1885) a németországi Hamburgban született. Később sikeres aranybányász, üzletember és politikus Ausztráliában. Igazi hírnevet akkor szerzett, amikor 1872. október 19-én megtalálta a később róla elnevezett aranyrögöt, mely a világon a legnagyobb volt.

Bővebben...

Legkedveltebb ékszerek